Haluçka çorbası nedir?
Samsun’un yöresel lezzetlerinden biri olan ve damakta nefis tadıyla tatlı bir tat bırakan Haluçka çorbası; hamur, nohut ve tavuk etinden yapılan bir yemektir. Genellikle meze menülerinde yer alan Haluçka çorbası, Samsun halkının severek tükettiği yemeklerden biridir.
Yüksük çorbası içinde ne var?
Mersin ve Adana yöresinde yapılan yüksük çorbasının içeriğinde un, yumurta, tuz, salça ve erik şurubu bulunur. Ayrıca nohutla köfte yapılıp pişirilir.
Balkan çorbası nedir?
Balkan çorbası kış sebzeleri ve tavuktan yapılan çok besleyici bir çorbadır. Ancak en ilginç yanı içine salatalık ve salatalık suyu eklenmesidir. Böylesine baharatlı bir Balkan çorbasının tadına doyamazsınız.
Beyran çorbasında ne var?
Kuzu eti, pirinç ve et suyundan yapılan bir çorba olduğundan soğuk algınlığına iyi gelir. Kuzu eti protein, pirinç ise kalsiyum, fosfor ve D vitamini sağlar.
Yılan çorbası nedir?
CNN’den Ramy Inocencio, “Doğranmış koyu renkli mantarlar, ince dilimlenmiş tavuk, hoş kokulu doğranmış zencefil ve diğer otlar ve baharatlar, doyurucu bir et suyu yaratmak için tarifi tamamlıyor. Tıpkı tavuk gibi tadı var — ama biraz daha sert.” diyor, “Doğranmış koyu renkli mantarlar, ince dilimlenmiş tavuk, hoş kokulu doğranmış zencefil ve diğer otlar ve baharatlar, doyurucu bir et suyu yaratmak için tarifi tamamlıyor. Tıpkı tavuk gibi tadı var — ama biraz daha sert.”
Ecevit çorbası nasıl yapılır?
Ecevit çorbası nasıl hazırlanır: Pirinci 1 saat suda bekletin, suyunu süzün, biraz daha su ekleyip pirinç kaynayana kadar pişirin. Yumurta, yoğurt ve unu bir kasede çırpın. Çırpılan malzemeler pişen pirince yavaş yavaş eklenir. Daha sonra çorba kaselerine boşaltılır ve üzerine nane eklenir.
Yüzük çorbası nerenin?
Halka (yüksük) çorbası (Adana yöresi)28 Haziran 2019
Cennet çorbası nedir?
Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan cennet çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Kış aylarında sıklıkla tüketilen bu çorba, gribe ve soğuk algınlığına karşı direnci artırır. Tavuk suyu kullanıldığı için protein değeri de yüksektir.
Yüzük çorbası nasıl yapılır?
Yüksük çorbası tarifi nasıl yapılır? Tereyağını ısıtın ve salçayı kavurun. Kaynadığında sıcak su ekleyin, tuz ve naneyi ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Sultan çorba içinde ne var?
Çorba için: 1 havuç, 1 patates, 1 su bardağı bezelye, yarım su bardağı pirinç, yarım su bardağı bulgur, 1 tane et suyu, 1 yemek kaşığı tuz.
Kafkas çorbası nedir?
Doğu Anadolu bölgesine özgü olan Kafkas çorbası özellikle Kars ve Diyarbakır’da yaygın olarak tüketilmektedir. Et suyu, buğday ve sebzelerden yapılan bu yemeğin kış aylarında haftada bir kez tüketilmesi gerekmektedir.
Kelecoş çorbası nedir?
Pescutandan yapılan bir yiyecektir. Üç veya dört soğan halkalar halinde doğranır, kıyma ve sade yağ tencereye eklenir. Soğanlar ateşte pembeleşince, suda bekletilmiş pescutan eklenir. Bazı evler domates salçası ekleyip birlikte pişirir. Çorba benzeri bu yiyecek piştikten sonra şu şekilde servis edilir.
Çürük çorbası nedir?
Çürük çorbası aslında Adana mutfağının sokak lezzetidir. İçerisinde yanaklar, boyun, beyin ve dil gibi baş kısımları bulunan bu çorba şehirde genellikle kahvaltıda tüketilir. Bazen Maraş usulü Kelle Paça olarak da adlandırılan çürük, sakatat severlerin favorilerinden biridir.
Damar çorbası nedir?
Damar çorbası, işkembenin özel bir parçası olan ve hayvanın sırtından yaklaşık 50 cm dışarı taşan bağırsakların 8 saat pişirildikten sonra iri parçalara ayrılıp işkembe suyuna katılmasıyla hazırlanır.
Gerdan çorbası nerenin?
Düğün çorbası – Bolu boyun eti düdüklü tencerede iyice pişirilip kemiklerinden ayrılır. Et ve et suyu bir tencereye konur. Diğer yandan un, yumurta, yoğurt ve limon suyu ile tatlandırılır. Bu karışım et suyu ile ısıtılıp tencereye eklenir.
Haluşka nerenin yemeğidir?
Holuşka veya Haluşka olarak da bilinir; Antalya’nın kuzeydoğusundaki Akseki, İbradı, Ormana ve Ürünlü gibi yerleşim yerlerinde yaygın olarak yenen geleneksel bir yemektir. Peynir dolgulu bir tür ravioli olan Holuşka’nın hamuru un, tuz ve sudan yapılır; havanın içine yumurta da katmak mümkündür.
Holuska nedir?
Holuşka, ağırlıklı olarak Antalya’nın İbradı ve Akseki ilçelerinde hazırlanan bir yemektir. Hamur malzemeleri: un, su, tuz, yumurta. İç harcı: lor peyniri, maydanoz.
Selanik çorbası içinde ne var?
Malzemeler: 4 adet patates, 1 adet havuç, 1 adet kereviz, 200 gr tavuk pirzola, 7 su bardağı su, 2 adet soğan.
Hamur çorbasının adı nedir?
Arabaşı veya Arabası çorbası, Orta Anadolu’ya özgü bir Türk mutfağı çorbasıdır. Arabaşı isminin nereden geldiğine dair farklı rivayetler olsa da kesin bir bilgi yoktur. Çorbanın özelliği ekmekle değil, hamurla birlikte yutularak yenmesidir.