İçeriğe geç

Urgan Hangi Dilde

Urgan eski Türkçede ne demek?

Kelime, modern Türkçe’de “pranga, ince ip” anlamına gelir (2009: 3966; Türkçe Sözlük, 2011: 2419). Lehçelerde urḳ kelimesi “asma ve meyve bahçesinin kolu” anlamı ile eşanlamlıdır.

Urgan neye denir?

Eski Türkçe kelimelerden biri olan Urgan, ip anlamına gelen uruk kelimesinden türemiştir. Kullanılan ipler genellikle dayanıklı oldukları için keten ve pamuktan yapılır. Ayrıca jüt, kenevir ve kenevirden yapılan çeşitleri de vardır.

Urganım ne demek?

Asma ipi, uzun bir ip, misina veya kordonu toplayıp, sarıp, bağlayarak kolayca taşınabilen, yeniden kullanıma hazır hale getirilebilen ve torbalanarak, dolaba kilitlenerek veya asılarak tabanından çıkarılabilen bir paket haline getirme yöntemidir.

Enteresan hangi dilde?

Fransızca kökenli bir kelime olan interesting kelimesinin sözlük anlamı interesting’dır. Bu kelime bir cümlede sıfat olarak kullanılır.

Urgan tarihte ne demek?

Bağlar, giyim, ayakkabı, halı ve kilim gibi ürünlerin imalatında kullanılan tekstil ürünleridir. Kenevir tohumlarından yapılan bağlar, usta işçiler tarafından işlenir.

Eski Türkçede soy ne demek?

Ur- “yerleştirmek, yatırmak” fiilinin Eski Türkçede yaygın olarak kullanılan ve yer altına yerleştirmek anlamına gelen -(X)g- fiilinden alındığı düşünüldüğünde, urug fiilinin “tohum” anlamını kazandığı ve mecaz anlamda kullanılarak “türeme” anlamını da kazandığı anlaşılmaktadır.

Unutuş hangi dilde?

Olvido teriminin İspanyolca-Türkçe sözlükteki anlamı

Urgan nerede kullanılır?

Uygulama alanı ise ağırlıklı olarak hobi malzemelerinde kullanılmasıdır. Jüt avize, jüt lamba, dekoratif lamba, jüt kablo gibi. Tekne ve gemilerin bağlanması için dekoratif aydınlatma kablosu.

Urgan bir bitki mi?

KENEVİRİN BİTKİSEL ÖZELLİKLERİ Kenevir, 120–450 cm yüksekliğinde ve 0,6–1,9 cm çapında, ince bir gövdeye sahip, yıllık otsu bir bitkidir. Bitkinin yoğunluğuna bağlı olarak ana gövde az veya çok dallanır.

Urgan atmak ne demek?

[1]Asılmaya hazırlanmak.

Yagli urgan ne demek?

Yağlanmış ip, asılarak infazlarda kullanılan bir düğüm türüdür. Mahkum darağacına tırmanırken, cellat mahkumun boynuna yağlanmış bir ip geçirir.

Urgan ipi ne demek?

Bağlar, birden fazla iplik, katman ve elyaftan oluşan güçlü bir lif örgüsü görünümündedir. Çeşitli mekanik uygulamalarda ipleri veya kordonları bağlamak, birleştirmek ve kullanmak için birçok düğüm türü kullanılır.

Kibar hangi dilden?

nazik – Nisanyan Sözlük. Arapça kbr kökünden gelen ve “yaşlılar, en büyükler” anlamına gelen kibār كِبار kelimesinden bir alıntıdır.

Cantik hangi dilde?

Cantık (Kırım Tatarcası: Yantıq), kuzu eti ve baharatlarla taze hamurdan yapılan, Çibörek’ten farklı olarak yağsız tavada kızartılan bir börek türüdür. Kırım Tatar mutfağının en önemli ulusal yemeklerinden biridir.

Eski dilde kamu ne demek?

“Kamu” sözcüğünün tarihsel süreçteki kullanımına baktığımızda, bu sözcüğün Eski Türkçede kullanılan “hamag”, “kamag” ve “kamug” sözcüklerinden türediği görülür.

Eski Türkçe umut ne demek?

Umut kelimesi, Eski Türkçede “istemek, umut etmek” anlamına gelen um- fiilinden, Türkçede +ut ekiyle türemiştir. Öte yandan, Farsça “umut” kelimesinin bir alıntısı olduğu da düşünülmektedir. Türkçede ilk kullanımı 15. yüzyıldan önce Dede Korkut kitabında bulunur.

Eski Türkçe güç ne demek?

Eski Türkçedeki “kuvvet, kudret, kudret” kelimesinden gelmektedir.

Ur ne demek eski Türkçe?

Aralık 2021 tarihli bu son araştırmamda, “tohum” anlamına gelen ur ~ urug, “erkek” anlamına gelen uru, “kadın” anlamına gelen uragut ve avrat kelimelerinin etimolojik yapılarına odaklanmak istiyorum.

Urgan nerede kullanılır?

Uygulama alanı ise ağırlıklı olarak hobi malzemelerinde kullanılmasıdır. Jüt avize, jüt lamba, dekoratif lamba, jüt kablo gibi. Tekne ve gemilerin bağlanması için dekoratif aydınlatma kablosu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kıvırcık Saçlı Escort