İçeriğe geç

Kabak Tatlısı Yaparken Kireç Yerine Ne Kullanılır

Kabak tatlısı nasıl sertleşir?

Balkabağı tatlısı için balkabakları dilimlenir, çatalla delinir (balkabağına çatalla delik açılır) ve içindeki şerbet çıkarılır, daha sonra yıkanır ve önceden hazırlanmış limonlu suda bir gece bekletilir. Beklerken dış yüzeyi sertleşir ve çıtır çıtır olur.

Kabak tatlısı için hangi kireç kullanılır?

Kireçleri kapaklı büyük bir kaba koyun, yaklaşık 3,5 litre su ekleyin ve en az 3 saat bekletin. Soyulmuş balkabaklarını daha sert seviyorsanız ince dilimler halinde kesin; daha yumuşak seviyorsanız kalın dilimler halinde kesin.

Kabak tatlısının parlak olması için ne yapmalı?

Tek fark, fırında pişmiş balkabağı tatlısının renginin daha koyu olmasıdır. Eğer şerbetin ocakta piştikten sonra karamelize olmasını ve daha açık bir renk almasını istiyorsanız, 180 derece fırında 15 dakika pişirebilirsiniz.

Bal kabağı karbonatlı suda bekletilir mi?

Şimdi püf noktası şu: Kireç kullanmaktan çekindiğim için, kabaklarımı büyük bir kasede, 2,5 yemek kaşığı karbonat ve üzerini örtecek kadar su ile bir gece buzdolabında beklettim. Ertesi sabah, kabakları bol suyla yıkadım ve yaklaşık 15 dakika temiz suda beklettim.

Kabak tatlısının çıtır olması için ne yapmalı?

Hatay usulü çıtır kabak tatlısı: Bu tatlı uzun dilimlerden oluşur. Balkabakları, dışları çıtır çıtır, içleri yumuşak kalsın diye kireçle ıslatılır.

Kabak tatlısının püf noktası nedir?

“ASLINDA ÇOK NOKTA VAR” Dışı mumlanmış ve sertleşmiş ama içi kıvamı iyi değil. Bu nedenle tencereye koyduğunuzda kapağı kapalı bir şekilde az su ve şekersiz olarak biraz yumuşatılmalı ve şekeri 4-5 adımda eklemelisiniz. Son olarak evde yapıldığında kabak tatlısı 6-7 saat piştiğinde kapağı ancak o zaman açılır.

Sönmemiş kireç nasıl olur?

Kireç, en az %90 CaCO3 içeren kireç taşının 900–1000 °C’de kireç fırınlarında kalsine edilmesi ve kalsiyum okside dönüştürülmesiyle elde edilir. Kalsiyum oksidin ticari adı sönmemiş kireçtir (bazen piyasada topak kireç veya baş kireç olarak da adlandırılır).

Tatlılarda hangi kireç kullanılır?

500 gram doğal kireç kullanarak lezzetli reçeller pişirmek istediğinizde istediğiniz sonucu elde edersiniz.

Bal kabağı neden kirece yatırılır?

Balkabağının yumuşayıp dağılmasını önlemek için kireç kullanılır. Kireçte saklanan balkabağı dilimlerinin şekli, tatlı pişirildikten sonra bile çiğken olduğu kadar serttir. Aynı yöntem patlıcan reçeli yapmak için de geçerlidir.

Kabak tatlısı yaparken tencerenin kapağı kapatılır mı?

Bir gece önceden şekere batırılır. Pişirme sırasında tencerenin kapağı kapatılmamalıdır. Bu, kapaktaki suyun tencereye akmasını ve onu sulamasını sağlayacaktır.

Kabak tatlısı nasıl koyu kıvamlı?

Şurubun kıvamını koyulaştırmak için 2-3 damla limon suyu ekleyin. Servis etmeden önce tatlıyı soğumaya bırakın ve üzerine tahin ve ceviz serperek servis edin.

Kabak tatlısının erimemesi için ne yapmalı?

*Kabak tatlısı yaparken dikkat edilmesi gereken ilk şey, kabakları şekere batırıp bir gece bekletmektir. *Bir gece şekere batırılan kabaklar kendi suyunu bırakacağı için kabak tatlısını pişirirken su eklemenize gerek yoktur. *Kabak tatlısı kendi suyunda pişer.

1 kilo balkabağına ne kadar şeker konulur?

-2 su bardağı şeker.

Bal kabağı çürümemesi için ne yapmalı?

Bütün balkabakları kesilmiş balkabaklarından daha uzun süre dayanır. Bütün balkabaklarını ortalama 10-15 derece sıcaklıktaki serin ve karanlık bir yerde 3 aya kadar saklayabilirsiniz. Balkabağının nemlenmesini önlemek için, sakladığınız yerin havalandırıldığından ve balkabağının kuru kaldığından emin olun.

Karbonatlı suda kaç dakika bekletilir?

Bunun için 1 litre suya 1 yemek kaşığı karbonat katılarak hazırlanan karışımın içinde ayaklar 15-20 dakika bekletilebilir.

Kabak tatlısının şerbeti nasıl koyulaşır?

Şurubun kıvamını koyulaştırmak için 2-3 damla limon suyu ekleyin. Servis etmeden önce tatlıyı soğumaya bırakın ve üzerine tahin ve ceviz serperek servis edin.

Kabak tatlısı neden yumuşak olur?

Ayrıca balkabağı tatlıları hazırlarken balkabaklarının suyunu iyice süzmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Bu su tatlımızın pişme süresini uzatabilir ve istenmeyen yumuşak bir dokuya neden olabilir.

Kabak tatlısının erimemesi için ne yapmalı?

*Kabak tatlısı yaparken dikkat edilmesi gereken ilk şey, kabakları şekere batırıp bir gece bekletmektir. *Bir gece şekere batırılan kabaklar kendi suyunu bırakacağı için kabak tatlısını pişirirken su eklemenize gerek yoktur. *Kabak tatlısı kendi suyunda pişer.

Kabak tatlısı yaparken tencerenin kapağı kapatılır mı?

Bir gece önceden şekere batırılır. Pişirme sırasında tencerenin kapağı kapatılmamalıdır. Bu, kapaktaki suyun tencereye akmasını ve onu sulamasını sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kıvırcık Saçlı Escort