İncir reçeline limon ne zaman konur?
Tencereye incirler eklenir. İncirler yumuşayana kadar kaynatılır. (Benim reçelimin kıvam alması 30 dakika sürdü.) İncirler yumuşayınca yarım limonun suyunu veya bir iki tutam limon tuzunu ekleyin. Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Ev yapımı incir reçeli bozulmaması için ne yapmak gerekir?
Reçel kavanozlarını hava almayacak şekilde kapatın ve bir süre ters çevirin. Reçelinizi serin ve kuru bir yerde veya orta sıcaklıktaki buzdolabında saklayın. Serin ve kuru bir yerde, oda sıcaklığında ve doğrudan güneş ışığından uzakta saklamanızı öneririz.
Limon suyu reçeli koyulaştırır mı?
Limon veya portakal suyu ekleme Reçeli koyulaştırmanın etkili bir yolu limon veya portakal suyu eklemektir. Bu yöntem reçelin doğal olarak koyulaşmasını sağlar. Meyve suyunun asitliği reçelin kıvamını artırarak daha yoğun bir yapı elde edilmesini sağlar.
Reçel yaparken limon mu limon tuzu mu?
Reçel yapımında hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın, meyve ezilmeden ve şeklini kaybetmeden reçelin içinde kalmalı ve şurup parlak olmalıdır. Pişirme sırasında limon suyu veya limon tuzu kullanılmalıdır. Limon tuzu veya limon suyu eklendikten sonra reçel en fazla iki dakika kaynatılmalıdır.
1 kg reçele ne kadar limon konur?
İstenirse ocaktan almadan önce reçele 1 kg şekere 1 limon suyu veya 1 gr limon tuzu katılıp 1-2 dakika dinlendirilir. Kaynamaya devam edilir.
İncir reçeli şekerlenmemesi için ne yapmak lazım?
Reçelin sonuna doğru çok tatlı olmaması için limon tuzu veya limon suyu eklemelisiniz. İdeal şeker oranı reçelde kullanılan meyve miktarının 1,5 katıdır.
İncir reçelinin piştiğini nasıl anlarız?
Bekleyen incirler ocağa konulup kısık ateşte yaklaşık bir saat pişirilir. Reçelin kıvamını bulup bulmadığını anlamak için bir kaşık alıp bir tabağa dökün ve soğumasını bekleyin. Eğer soğuyan reçel su gibi akmayan bir kıvamdaysa reçelimiz hazır demektir.
1 kilo incire ne kadar şeker konulur?
1 kg kuru incire ne kadar şeker eklenir? Genel olarak 1 kg kuru incire 600-700 gram şeker yeterlidir.
Reçel kavanoza ne zaman konur?
Reçeli saklamak için plastik bir kap kullanıyorsanız, hala sıcakken içine koymayın. Reçeli plastik kaplara bölmeye karar verirseniz, başka bir kaba aktarmadan önce soğumasını beklediğinizden emin olun. Ancak, reçeli saklamanın en iyi yolu hala sıcakken kavanozlara dökmektir.
İncir reçeli sulu olursa ne yapılır?
Pişirme sırasında limon suyu eklemek reçele daha koyu bir kıvam verecektir. Limon suyunu ekledikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Reçeli koyulaştırmanın bir diğer yolu da koyulaşana kadar güneşte bırakmaktır.
Reçel yaparken tencerenin kapağı kapatılır mı?
Reçelin hoş olmayan, koyu bir renk almasını önlemek için, pişirme sırasında tencerenin üstü kesinlikle kapatılmamalıdır.
Reçele sonradan limon sıkılır mı?
Reçele limon suyu veya limon tuzu eklemeyin Reçelenize pişirme işleminin sonlarına doğru limon suyu veya tuz eklemeniz, reçelin kristalleşip bozulmasını önleyecektir.
İncir reçeli neden jöle gibi olur?
Peki bunu neden yaşıyoruz? Çok fazla şeker eklersek ve meyveyi pişirirken bu şekerin içinde çok uzun süre bırakırsak veya çok fazla limon suyu eklersek, reçelin kıvamı sert ve koyu olur. Reçeller, oda sıcaklığında bırakıldığında kendi kıvamını koruyan tariflerden biridir.
İncir reçeline ne kadar limon tuzu konur?
2,5 kg incir (olgun ama sert) 2 kg toz şeker. 2 litre su. 1 tatlı kaşığı limon tuzu veya yarım limonun suyu.
Reçelin köpüğü alınmazsa ne olur?
Kapağı açıldıktan sonra reçel mümkün olan en kısa sürede tüketilmelidir. Reçelde köpük oluştuğunu fark edersek kesinlikle tüketilmemelidir çünkü köpük oluşması reçelin bozulduğu anlamına gelir.
1 kilo incire ne kadar şeker konulur?
1 kg kuru incire ne kadar şeker eklenir? Genel olarak 1 kg kuru incire 600-700 gram şeker yeterlidir.
İncir reçeli yaparken su katılır mı?
Taze incir reçeline su eklenebilir mi? Reçel yaparken az miktarda su ekleyip pişirmelisiniz.
Taze incir reçeli kaç dakika kaynatılır?
İncirleri bir gece önceden iyice yıkayın ve bir tencereye koyun. Üzerine toz şeker serpin ve bir gece bekletin. Ertesi sabah, incirleri kısmen erimiş şekerle birlikte fırına koyun ve kısık ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra, şurubun kıvamını düzenli olarak kontrol edin ve düşük ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
3 kilo incir reçeline ne kadar limon tuzu konur?
İncir reçeli tarifi için malzemeler: 1 kg taze incir. 1 kg şeker. 1 tatlı kaşığı limon tuzu.